Volac logo
   Zobraz kategorie
   Skryj kategorie

Volac investuje 4 miliony £ do výrobního závodu na silážní aditiva v Port Talbot

Publikováno: 10.11.2015

Volac, společnost zabývající se mléčnou výživou, oznámila rozvojovou investici ve výši 4.0 miliony £ do svého závodu na výrobu silážních aditiv v Port Talbot, aby tak výrazně zvýšila produkci pro stále rostoucí trh se silážními aditivy.

Rozvoj se týká nového fermentačního závodu s jedinečným kontinuálním zpracováním MTD/1 vysoce výkonných kmenů bakterií, používaných v Ecosylu, a moderních zařízení pro mrazové sušení, přičemž obojí je provozováno s certifikací FAMI-QS, aby bylo zajištěno dodržení hygienických předpisů pro krmiva. Rozvoj se bude týkat i výzkumných a vývojových laboratoří.

„Rozhodnutí společnosti Volac o investici následuje po loňské akvizici firmy Ecosyl Products Ltd, která je leaderem na britském trhu se silážními aditivy – tato akvizice nám umožnila racionalizovat výrobní zařízení obou společností. 

Po 12-měsíčním hodnocení obchodních aktivit Ecosylu bylo rozhodnuto o přemístění závodu Stokesley a rozvoji existujícího výrobního závodu Port Talbot tak, aby se stal nejmodernějším závodem v Evropě,” uvedl Derek Nelson ze společnosti Volac. 

Ukázalo se, že Ecosyl - “nejprověřenější inokulant siláže na světě ” – zlepšuje kvalitu i kvantitu siláže tím, že snižuje silážní ztráty a zvyšuje produkci u zvířat.

“Rozvoj nejenom pomůže posílit aktuální pozici společnosti Volac na britském trhu, ale posílí i trvalé rozšiřování jejího podnikání v oboru silážních aditiv na mezinárodní úrovni, především v Evropě a Severní Americe.”